Frissítés 1.3-as verzióra

Kedves Ügyfeleink,

A FémNyilvántartó 1.3-as verziója megjelent, kérjük frissítsék telepített programjukat erre! Részletes leírást találnak a frissítés menetéről itt:
http://femnyilvantarto.com/downloads/FemNyilvantarto_1.3_telepito.pdf

A következő napokban egy videót is tervezünk közzétenni a frissítés lépéseiről.

Bővebben a frissítésről:

Köszönjük, hogy a FémNyilvántartó programunkat használják, melyet már másfél éve fejlesztünk a fémtörvény előírásaiank és az Önök kéréseinek  megfelelően. Ezen változtatási igények többségét sikerült napokon belül teljesítenünk és frissítés formájában elérhetővé tennünk, de néha a technikai feltételek nem engedték ezt meg. Például parancsikon automatikus elhelyezése az asztalon.

Új programverzió

Az új programverzióval és a használt programozási környezet frissítésével számos technikai gát leküzdhető. Több okból kifolyólag most döntöttünk úgy, hogy a FémNyilvántartó hátteréül szolgáló „.NET 2” keretrendszert az újabb „.NET 4-esre” cseréljük. Ennek a lépésnek az előnyei többek közt:

  • Minden frissítés után automatikusan FémNyilvántartó-parancsikon kerül az asztalra, így nem kell a Start menüből kibogarászni a programunkat. Ezt már régóta kérték, de a régi rendszer nem adott rá lehetőséget.
  • 2011. februárjában újra kellett telepíteni a programunkat, és ez évente szükséges lenne a régi rendszerrel, ami örök kellemetlenséget és nehézséget okozna mindenkinek, az újjal erre nem lesz szükség. (Az évenkénti újratelepítés a települő program eredetiségét szavatoló kulcs egy éves érvényessége miatt volt szükséges)
  • Az új keretrendszer és újabb adatbázis-verzió korszerűbb, biztonságosabb, gyorsabb hátteret ad programunknak, adatbázisunknak.
  • Az új keretrendszer természetesen nem csak a mi programunkhoz kellhet, hanem jónéhány eddigi és most megjelenő szoftverhez is szükséges lehet a telepítése.

Átállás az új (1.3-as verziójú) FémNyilvántartóra

A most meglévő FémNyilvántartó időkorlátozás nélkül működni fog a számítógépükön, nem szükséges azonnal frissíteni. Ugyanakkor közös érdekünk, hogy frissítsenek az új verzióra, melyhez részletes leírást találnak a honlapunk nyitólapján: www.femnyilvantarto.com. Bármilyen további fejlesztést csak az új verzióval fognak tudni elérni, vagyis a régi verzióval keletkező hibákat nem fogjuk tudni javítani.

Ahogy a februári újratelepítéskor,  úgy most is biztosan megmaradnak a programba beírt adatok az újratelepítés után. Fontos, hogy mivel az adatbázis maga is frissülni fog, ezért ha több számítógépen használja a FémNyilvántartót, akkor mindegyiken frissíteni kell: a régiek az adatbázist nem fogják tudni megnyitni, ha az már újabb verziós.

Kérjük, hogy az újratelepítést a honlapunkon található leírás alapján végezzék el, igyekeztünk részletes útmutatót írni. Ha elakadnak, szívesen állunk rendelkezésükre.

 

Budapest, 2011. április 17.

Üdvözlettel,

Szalai Zoltán     és     Görög Márton

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük