Frissítés 1.3-as verzióra

Kedves Ügyfeleink,

A FémNyilvántartó 1.3-as verziója megjelent, kérjük frissítsék telepített programjukat erre! Részletes leírást találnak a frissítés menetéről itt:
http://femnyilvantarto.com/downloads/FemNyilvantarto_1.3_telepito.pdf

A következő napokban egy videót is tervezünk közzétenni a frissítés lépéseiről.

Bővebben a frissítésről:

Köszönjük, hogy a FémNyilvántartó programunkat használják, melyet már másfél éve fejlesztünk a fémtörvény előírásaiank és az Önök kéréseinek  megfelelően. Ezen változtatási igények többségét sikerült napokon belül teljesítenünk és frissítés formájában elérhetővé tennünk, de néha a technikai feltételek nem engedték ezt meg. Például parancsikon automatikus elhelyezése az asztalon.

Új programverzió

Az új programverzióval és a használt programozási környezet frissítésével számos technikai gát leküzdhető. Több okból kifolyólag most döntöttünk úgy, hogy a FémNyilvántartó hátteréül szolgáló „.NET 2” keretrendszert az újabb „.NET 4-esre” cseréljük. Ennek a lépésnek az előnyei többek közt:

  • Minden frissítés után automatikusan FémNyilvántartó-parancsikon kerül az asztalra, így nem kell a Start menüből kibogarászni a programunkat. Ezt már régóta kérték, de a régi rendszer nem adott rá lehetőséget.
  • 2011. februárjában újra kellett telepíteni a programunkat, és ez évente szükséges lenne a régi rendszerrel, ami örök kellemetlenséget és nehézséget okozna mindenkinek, az újjal erre nem lesz szükség. (Az évenkénti újratelepítés a települő program eredetiségét szavatoló kulcs egy éves érvényessége miatt volt szükséges)
  • Az új keretrendszer és újabb adatbázis-verzió korszerűbb, biztonságosabb, gyorsabb hátteret ad programunknak, adatbázisunknak.
  • Az új keretrendszer természetesen nem csak a mi programunkhoz kellhet, hanem jónéhány eddigi és most megjelenő szoftverhez is szükséges lehet a telepítése.

Átállás az új (1.3-as verziójú) FémNyilvántartóra

A most meglévő FémNyilvántartó időkorlátozás nélkül működni fog a számítógépükön, nem szükséges azonnal frissíteni. Ugyanakkor közös érdekünk, hogy frissítsenek az új verzióra, melyhez részletes leírást találnak a honlapunk nyitólapján: www.femnyilvantarto.com. Bármilyen további fejlesztést csak az új verzióval fognak tudni elérni, vagyis a régi verzióval keletkező hibákat nem fogjuk tudni javítani.

Ahogy a februári újratelepítéskor,  úgy most is biztosan megmaradnak a programba beírt adatok az újratelepítés után. Fontos, hogy mivel az adatbázis maga is frissülni fog, ezért ha több számítógépen használja a FémNyilvántartót, akkor mindegyiken frissíteni kell: a régiek az adatbázist nem fogják tudni megnyitni, ha az már újabb verziós.

Kérjük, hogy az újratelepítést a honlapunkon található leírás alapján végezzék el, igyekeztünk részletes útmutatót írni. Ha elakadnak, szívesen állunk rendelkezésükre.

 

Budapest, 2011. április 17.

Üdvözlettel,

Szalai Zoltán     és     Görög Márton

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük