FémNyilvántartó használata internetkapcsolat nélkül

Kedves Felhasználók és Érdeklődök!

Sokan kerestek meg minket azzal a kérdéssel, hogy „Szeretnék használni, a napi és havi jelentést elkészítő modult is, de a telephelyen, ahol a fémet átveszik nincsen internet kapcsolat, csak a cég székhelyén van. Hogyan tudnánk használni a feltöltő modulokat?”

Lehetségese és ha igen hogyan?

A fémnyilvántartó programmal a probléma megoldható a következőképpen:

A programot mindkét számítógépre (telephelyi és székhelyi) telepíteni szükséges. A telephelyen a napi munka végeztével a Fájl -> Biztonsági mentés->Mentés opcióval az adatbázisainkat kimentjük egy hordozható médiára (pl.: pendrive). A székhelyen levő számítógépen a Fájl->Biztonsági mentés->Betöltés opcióval betöltjük a székhelyi számítógépre az adatokat. Ezzel az összes adat megtalálható azon a számítógépen ahonnan a napi, havi jelentést el lehet küldeni. Így a napi és havi jelentés egy kattintással elkészíthető. Ezzel a megoldással az adatok archiválása is biztosított a több helyen tárolt  adatok miatt.

Ebben az esetben több licenszt kell megvásárolni?

Természetesen ilyenkor elegendő a programot egyszer megvenni.

Hogyan tudom frissíteni a programot az internet kapcsolat nélküli telephelyen?

Ilyenkor az internet kapcsolattal rendelkező géppel, ha új frissítés érhető el, (ez hamar kiderül, ha a programot elindítjuk mutatja, ha új frissítés érhető el) letöltjük a www.femnyilvantarto.hu oldalról a letöltések menüpont alól  az online_telepitőt és pendrive-on vagy egyéb médián átszállítjuk a telephelyi PC-re (nincs internet kapcsolat) és ott elindítjuk az online_telepito.exe-t. Ezzel a művelettel máris gondoskodtunk róla, hogy a program a lehető legfrissebb frissítéseket tartalmazza.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük