Változó adószabály: adótartalom levonása

Kedves FémNyilvántartó-használók,

Elkészült a 2012. január 1-től változó adószabályoknak megfelelő FémNyilvántartó, melyet december 29-én reggel egy ingyenes frissítéssel megkapnak. A bruttó összeget, a jogszabály által előírt 4%-nyi adótartalmat és az ezen felüli kifezetendő összeget a program feltünteti (magánszemélyek esetén) a vételi jegyen. A következő mintán a 2300 Ft-os bruttó árból 2210 Ft-ot kell az anyagot hozó magánszemélynek kifizetni és 92 Ft-ot kell emiatt hónap végén a NAV-nak átutalni.

——————-

——————-

A levont adók összesített utalásához segítséget nyújt Önöknek vagy a könyvelőknek a Jelentések menüpont / “Anyagbevételek utáni adóbefizetések” menüpontja. Ezt legjobb tudomásunk szerint egy összegben kell átutalni az államnak, nem emberenként összesítve. Lehetséges, hogy a havi levont adómennyiségekről is kell ANYK-s nyomtatványt kitölteni a fémkereskedőknek, de egyelőre nem érhető el számunkra a szükséges űrlap. Ezt későbbi frissítésekben tudjuk megoldani.

Az “adólevonós” programverzió tehát december 29-től elérhető, de 2011-es teljesítési dátumú vételi jegyeken még nem lesz nyoma.

Visszajelzéseiket, kérdéseiket a napokban elsősorban emailen várjuk – femnyilvantarto@gmail.com

 

Boldog új évet, sok örömöt és sikerest vállalkozást kíván,

Görög Márton és Szalai Zoltán

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük